Blíži sa nám Veľká noc a každý z nás sa bude snažiť pripraviť všetko tak, aby sa naša rodina a blízky cítili pri našom stole čo najlepšie.
Ten Váš môže byť výnimočný vďaka receptu na ,,hrudku s hrozienkami“ ktorú si vychutnáte spolu s Tokajským 4 putňovým výberom.

336884230_235395405525263_1635856646058248040_n
;

Budeme potrebovať:
1L mlieka
12ks vajcia
50g kryštálového cukru
1ks vanilkový cukor
100g hrozienka
štipka soli
1dcl 4-putňové víno

Postup:
Sušené hrozienka namáčane vo 4 putňovom víne na celú noc. Vajíčka vyšľaháme s cukrom, vanilkovým cukrom a soľou.
Mlieko trochu zohrejeme a pridáme vyšľahané vajíčka a hrozienka ktoré sme si vybrali s putňového kúpeľa.
Za stáleho miešania na miernom ohni varíme, kým sa nám nezhrudkovatie. Do cedidla/sitka dáme gázu a na gázu vylejeme obsah hrnca.
Gázu stočíme a poriadne vytlačíme šťavu z hrudky, aby nám prebytočná šťava odkvapkala(cca 5h).
Samozrejme po celú dobu pripraví degustujeme 4 putňový Tokaj.

Rezervácia ubytovania
Doprava od 100 € ZDARMA