Päťputňák s polnočnou vírivkou sú povinnosťou
Každý by mal raz zažiť autentického šéfa a húževnatú ikonu poprednej tokajskej firmy, Jaroslava Ostrožoviča, naživo. Ten si so svojou manželkou založili značku s rovnomenným názvom Ostrožovič v roku 1990 ako prvú privátnu firmu na slovenskom Tokaji. Na 58 hektároch vlastných vinohradov pracujú formou integrovanej produkcie, čo označuje tzv. predstupeň bio pestovania, ktorým ročne vyprodukujú aj 250 000 litrov vína. Jaroslav sa tak výrazne orientuje na kvalitu svojho vína už tri dekády, čo mu prinieslo medzinárodné ocenenia z krajín, ako sú napríklad Brazília, Spojené štáty americké či dokonca Juhoafrická republika. Hlava jednej z najznámejších vínnych brandov na Slovensku tvrdí, že tunajšie vína kvalitatívne rapídne vyrástli za posledných pätnásť rokov a sú hodné svetového meradla ako hocijaké iné vína z okolitých krajín.

Firma Ostrožovič sa zameriava na vínnu turistiku, ktorá zahŕňa relaxačné pobyty v penzióne so štrnástimi vkusnými izbami, bazénom a vírivkou: „Našich zákazníkov čakajú obhliadky vinohradov a pivnice, degustácia či tradičná zemplínska kuchyňa. Na konci dňa sedíte o polnoci v Jacuzzi s teplou vodou a päťputňákom v ruke. Toto nemôžete zažiť nikde inde iba vo firme Ostrožovič. Kým v iných hoteloch je fľaša v bazéne prúser, u nás to je povinnosť,“ vraví Jaroslav. Zdrojom úspechu je podľa neho taktiež schopnosť vydržať všetky prekážky, serióznosť a neústavné vzdelávanie sa v odbore, no i iných odvetviach.

Značka Ostrožovič sa pýši raritami ako slamové či ľadové víno. Zatiaľ čo pri prvom type sa hrozno suší, čím sa odparí až 50% vody a z kila hrozna sa vylisuje len do dvoch decilitrov šťavy; ľadové víno je typické pre krajiny blízko Álp. Zamrznuté hrozno sa lisuje, kým voda vo forme ľadových kryštálikov ostáva v lise – takto sa odseparuje koncentrovaná hroznová šťava. Ľadové víno sa Ostrožovičovi podarilo pripraviť v rokoch 2005, 2007 a 2018, preto si ho budeš môcť vychutnať aj na Košických slávnostiach vína tohto roku!

Jaroslav Ostrožovič je veľkou inšpiráciou pre plnohodnotný rozhovor nielen o víne – návšteva jeho vinohradov s penziónom je skvelou formou vychutnávania tohto nápoja, ale i čerpania nových múdrostí ako viesť biznis.

https://www.invisiblemag.sk/…vnosti-vina/?…

IMG_9312-Edit-1
IMG_9337-Edit-1024x683
Rezervácia ubytovania
Doprava od 100 € ZDARMA