Tokajské klasické vína

Tokajské výbery sú vyrobené z tokajských odrôd oxidatívnou technológiou. K výrobe neodmysliteľne patria ručne oberané cibéby – zdravé bobule hrozna napadnuté ušľachtilou formou plesne Botrytis cinerea, ktorá naruší šupku, a tým sa z bobule odparí voda a koncentruje cukor. Sú jedinečné a tvoria sa len na Tokaji, preto je presne ohraničené územie, kde sa môže pestovať tokajské hrozno a vyrábať tokajské víno.
Tokajské samorodné vína sa vyrábajú z tokajských odrôd hrozna: Furmint, Lipovina a Muškát žltý oxidatívnou technológiou. Cibéby sa zo strapcov nevyberajú – hrozno sa spracúva ako sa „samo urodilo“ Vyzrieva min. 2 roky, z toho min. 1 rok v klasickej tufovej pivnici.

Poradie:

Ľutujeme, podľa Vami zadaných kritérií, sme nenašli žiadny tovar. Skúste upraviť parametre filtrovania, alebo vyhľadať inú frázu.

Rezervácia ubytovania
Doprava od 100 € ZDARMA