Someliér Pali odporúča
Tieto sviatočné dni sa už tradične spájajú nielen s olievaním a šibaním krásnych slovenských žien a dievčat, ale ich neodmysliteľnou súčasťou sa stávajú aj regionálne kulinárske špeciality. Ozajstnému gurmánovi zaplesá srdce pri pohľade na stôl s hrudkou, údenou šunkou, klobáskami, veľkonočnou plnkou, k tomu všetkému chren, smotana, cvikla a samozrejme čerstvý voňavý chlieb alebo koláč.

Na veľkonočnom stole však nesmie chýbať ani víno – nápoj kráľov… Zapíjať takéto dobroty vodou by bolo hriechom, zapíjať ich pivom barbarstvom a zapíjať ich pálenkou by bolo šialenstvom. Jedine víno je nápoj hodný takýchto sviatočných chvíľ!

https://www.ostrozovic.sk/…er-someliera
IMG_5124
Pali