Recept
Blíži sa nám Veľká noc a každý z nás sa bude
snažiť pripraviť všetko tak, aby sa naša rodina a blízky cítili pri
našom stole čo najlepšie.
Ten Váš môže byť výnimočný vďaka receptu na ,,hrudku s hrozienkami“
ktorú si vychutnáte spolu s Tokajským 4 putňovým výberom.
![]() |
Budeme potrebovať:
1L mlieka
12ks vajcia
50g kryštálového cukru
1ks vanilkový cukor
100g hrozienka
štipka soli
1dcl 4-putňové víno
Postup:
Sušené hrozienka namáčane vo 4 putňovom víne na celú noc. Vajíčka
vyšľaháme s cukrom, vanilkovým cukrom a soľou.
Mlieko trochu zohrejeme a pridáme vyšľahané vajíčka a hrozienka ktoré sme
si vybrali s putňového kúpeľa.
Za stáleho miešania na miernom ohni varíme, kým sa nám nezhrudkovatie. Do
cedidla/sitka dáme gázu a na gázu vylejeme obsah hrnca.
Gázu stočíme a poriadne vytlačíme šťavu z hrudky, aby nám prebytočná
šťava odkvapkala(cca 5h).
Samozrejme po celú dobu pripraví degustujeme 4 putňový Tokaj.